Formohet ekipi i Pendarovskit

Formohet ekipi i Pendarovskit

Profesori universitar Aleksandar Spasov, sekretari i shtetit i Ministrisë së Punëve të Jashtme Viktor Dimovski, anëtar i Këshillit Ekonomik dhe Social të LSDM, Toshe Zafirov, profesorja Ana Çupeska, aktivistja civile Mersiha Smailoviç ka të ngjarë të jetë pjesë e Kabinetit të Presidentit Stevo Pendarovski, përcjell FLAKA.

Komunikimi intensiv me disa individë kryhet, përbërja e re pritet të ketë personel deri në fund të javës së ardhshme.

Zyra e Pendarovskit do të ketë një vend për zëdhënësin e qeverisë, Mile Bosnjakovski dhe Katerina Canevska Arsovska, e cila është e punësuar në Parlament. Presidenti i shtetit ka 9 këshilltarë, dy për politikë të brendshme dhe ndërkombëtare dhe një për çështje të mbrojtjes, çështje ushtarake, marrëdhënie ndëretnike dhe një për protokoll.

Organet këshillëdhënëse të kreut të shtetit janë gjithashtu Këshilli për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Këshilli i Sigurimit.

Është e paqartë nëse ata do të mbeten në të njëjtën përbërje. Këshilli i Sigurimit përfaqësohet nga Kryetarët e Kuvendit dhe të Qeverisë, Ministrat e Mbrojtjes, Punëve të Jashtme dhe të Brendshme, ndërsa tre anëtarë emërohen nga Presidenti i Shtetit.

Drejtori i Agjencisë së Inteligjencës, Zoran Ivanov, do të shkarkohet deri në fund të javës. Kushdo që kush e trashëgon atë nuk është zbuluar ende.

Ndryshime priten edhe në Komisionin që vendos për faljen.

Këshilltarët e Ivanov do të largohen nga kabineti i procedurës paraprake. Nuk ka informata nga ai nëse do të merrte me vete në ambientet e reja tre këshilltarë me të cilët punoi në vitet e fundit. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 15, 2019 22:19

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.