Gjenden eshtrat e një burri dhe një gruaje të lashtë 3 mijë vjet

Gjenden eshtrat e një burri dhe një gruaje të lashtë 3 mijë vjet

Janë gjetur eshtrat e një burri dhe një grua të lashtë 3 mijë vjet në një varrë në Ukrainë. Eshtrat e tyre ishin “në përqafim” të njërit tjetrit.

Ekspertët e autopsisë thonë se nuk do të ishte e mundur të vendoset trupi i gruas në një pozitë kaq të dashur nëse ajo tashmë kishte vdekur.

Ekspertët thonë se ka të ngjarë që gruaja zgjodhi të vdiste dhe të varrosej me  burrin e saj. Ata besojnë se ajo mund të jetë  helmuar për vdekje, dhe u ngjit në varr dhe përqafoi partnerin e vdekur së fundmi.

Besohet se ata i takojnë Epokës së Bronzit.

Profesor Mykola Bandrivsky- i cili kreu një studim për “varrosjen e çiftit të dashur” tha: “Është një varrim unik, një burrë dhe një grua shtrirë atje, duke përqafuar njëri-tjetrin ngushtë. Të dy fytyrat  po vështronin njëri-tjetrin, ballët e tyre preknin. Gruaja ishte shtrirë në shpinë, me krahun e saj të drejtë ajo ishte duke e përqafuar me butësi njeriun. Të dy ishin të veshur me dekorime prej bronzi, dhe afër kokës kishin vendosur disa sende qeramike- një tas, një kavanoz dhe tre bailers”.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 12, 2018 22:33
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
14°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...