Gjermania dhe Austria: BE të ndihmojë më shumë Ballkanin | VIDEO

Gjermania dhe Austria: BE të ndihmojë më shumë Ballkanin | VIDEO

Në vizitën e tij të parë në Austri në funksionin e presidentit gjerman, Frank Valter Steinmeier dhe homologu austriak Alexander Van der Bellen bën thirrje që vendet e BE-së t’i kushtojnë më shumë vëmendje Ballkanit.

“BE-ja do t? b?nte mir? q? ti ofronte dor?n gjasht? vendeve te ballkanit perendimor. Gjendja e vendeve pasuese t? ish-Jugosllavis? vazhdon t? jet? e v?shtir?. Stabiliteti n? Bllkanin Per?ndimor ?sht? i garantuar, n?se ruhet perspektiva europiane”, tha Steinmeier.

Edhe presidenti i Austris? Van der Bellen, thotë DW, kërkoi m? shum? “v?mendje” t? BE-s? ndaj Shqip?ris?, Bosnje-Hercegovin?s, Serbis?, Maqedonis?, Malit t? Zi dhe Kosov?s në një kohë kur në rajon po dominojnë konfiktet etnike, e ku Rusia po përpiqet të zgjerojë influencën.

Gjat? vizit?s s? tij t? par? n? Vjen?, qeveria e s? cil?s ndjek nj? kurs kund?r migrant?ve, Steinmeier kritikoi edhe formulat e thjeshtuara dhe zgjidhjet n? nivel komb?tar p?r problemin e refugjat?ve.

Sipas tij, kush anashkalon Europ?n n? zgjidhjen e domosdoshme per krizen vepron me driteshkurt?si..Ministri i jashtem austriak Sebastian Kurz mb?shtet k?rkes?n p?r mbylljen e itinerarit t? Mesdheut, por lideri gjerman mendon se zgjidhja duhet të jetë gjitheperfshirese. “Refugjat?ve q? vijn? n? Mesdhe ne duhet t’u japim arsye p?r t? qendruar n? atdheun e tyre”, ishin fjalet e Steinmeier.

/ Top Channel 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 15, 2017 18:11

Publicitet

Moti sot
9°
18°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
20°
Wed

ARKIVI I LAJMEVE