Gjukanoviq: Ftesa për Maqedoninë për antarësim, e rëndësishme edhe për Podgoricën

Gjukanoviq: Ftesa për Maqedoninë për antarësim, e rëndësishme edhe për Podgoricën

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq sot deklaroi se ftesa për Maqedoninë të fillojë me bisedimet me NATO-n është e rëndësishme edhe për Podgoricën.

“Gëzohem që Maqedonia Veriore do të jetë anëtare e re e NATO-s”, tha Gjukanoviq. Ai mes tjerash shtoi se hyrjen e anëtarëve të ri në Aleancë nuk do të përforcohet vetëm stabiliteti i Ballkanin Perëndimor, por edhe i Evropës dhe hapësirës së NATO-s.

Maqedonia sipas Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg do të mund të jetë anëtare e 30-të e NATO-s vetëm pas referendumit dhe ndryshimeve kushtetuese.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 22:08

REKLAMA

Maqedoni
1°
4°
Tue
6°
Wed
5°
Thu

ARKIVI I LAJMEVE