Google shuan shërbimin e shkurtimit të linkave, Goo.gl

Google shuan shërbimin e shkurtimit të linkave, Goo.gl

Google ka njoftuar se është duke mbyllur shërbimin e shkurtimit të URL linkave, goo.gl, duke ndaluar parashtresat nga llogaritë e krijuara nga data 1 prill më 13 prill. Por, mos u frikësoni, megjithatë: lidhjet e shkurtuara do të vazhdojnë për të përcjellë pasi qasja të jetë mbyllur.

“Për të rifokusuar përpjekjet tona, ne po hedhim poshtë mbështetjen për goo.gl gjatë javëve të ardhshme dhe përdorim zëvendësimin e  Firebase Dynamic Links (FDL)”, shpjegoi një punëtor në Google përmes një postimi në blogun e Zhvilluesve. “FDL-të janë URL të mençura që ju lejojnë t i dërgoni përdoruesit ekzistues dhe potencial në ndonjë vendndodhje digjitale brenda një aplikacioni iOS, Android ose web”.

Google ka rekomanduar që të gjithë përdoruesit  e goo.gl të emigrojnë në një shërbim tjetër shkurtimi të URL-ve. Ekzistojnë ekzistojnë një numër alternativash fantastike, përfshirë Bitly dhe TinyURL.

Nevrij Ademi
nga Nevrij Ademi Prill 2, 2018 16:32
Loading...