GRECO: Shqipëria përparim në luftën ndaj korrupsionit

GRECO: Shqipëria përparim në luftën ndaj korrupsionit

Grupi i Shteteve kundër Korrupsionit të Këshillit të Evropës i njohur si GRECO vlerëson përparimin e bërë nga Shqipëria në zbatimin e rekomandimeve të saj për të luftuar korrupsionin në lidhje me anëtarët e parlamentit, gjyqtarët dhe prokurorët.

Në raportin e saj publikuar të enjten, GRECO arrin në përfundimin se Shqipëria ka përmbushur plotësisht 4 nga 10 rekomandimet e bëra në draftin paraardhës të 2014-ës ndërsa 6 rekomandimet e tjera janë zbatuar vetëm pjesërisht.

GRECO vlerëson se miratimi i Kodit të Sjelljes për deputetët plotësoi një hendek të rëndësishëm për transparencën e konfliktit të interesit; aktiviteteve shtesë; dhuratave, etj; Kërkohet vetëm që të merren masa për ta futur këtë Kod menjëherë në zbatim. Hap pozitiv, raporti sheh edhe vendimin për të shkurtuar kohën e kontrolleve të deklaratave të deputetëve dhe publikimin e tyre online.

Sa u takon gjyqtarëve theksi vihet te reforma në drejtësi dhe Vettingu me qëllim luftën kundër korrupsionit në këtë sistem. Zhvillime pozitiv konsiderohet krijimi i Inspektorit të Lartë të Drejtësisë për trajtimin e ankesave, hetimin e shkeljeve dhe fillimin e procedimeve disiplinore kundër të gjithë gjyqtarëve, por thekson që ky pozicion duhet vënë në zbatim. Vërejtje merr vonesa në vlerësimet periodike të gjyqtarëve.

Për sa u përket prokurorëve, GRECO rekomandon të përmirësohen më tej kriteret për vlerësimin e tyre sa i takon integritetit dhe etikës ndërsa kërkon që kriteret e vlerësimit të bëhen transparente. Në fund të raportit, Shqipërisë i lihet afat deri në mars të 2019-ës për të përmbushur çështjet e lëna pezull.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 12, 2018 19:55
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
12°
11°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
17°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...