Grekët votuan: Do të hapen vendkalime kufitare drejtë Maqedonisë

Grekët votuan: Do të hapen vendkalime kufitare drejtë Maqedonisë

Votohen marrëveshjet për kufij të ri për vendin tonë, përcjell FLAKA.

Me votat e SYRIZA, Reka dhe Aleancës Demokratike, Parlamenti në Athinë miratoi projektligjet e Ministrisë Greke të Punëve të Jashtme të Marrëveshjeve për hapjen e kalimeve të reja kufitare në Këmbë Markova dhe Majden midis Maqedonisë Veriore dhe Greqisë, raporton MIA nga Athina.

Demokracia e Re, Agimi i Artë dhe Unioni i Centralistëve kundërshtuan, ndërsa Partia Komuniste votoi e përmbajtur.

Për të dy projektligjet, deputetët e tanishëm në Kuvend, në dy votime elektronike të veçanta, shprehën qëndrimin e tyre, e cila u konsiderua si pozitë e një partie.

Votimi u parapri nga një seancë dëgjimore që zgjati rreth një orë e gjysmë, me 10 deputetë që flisnin. Megjithatë, gjatë diskutimit u tha se Marrëveshja e Prespës është e dëmshme dhe e papranueshme. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 15, 2019 22:37

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.