Hekurudhat e Maqedonisë kuartalin e fundit vitin e kaluar e kanë mbyllur me humbje prej 1,6 milion euro

Hekurudhat e Maqedonisë kuartalin e fundit vitin e kaluar e kanë mbyllur me humbje prej 1,6 milion euro

Infrastruktura e Hekurudhave të Maqedonisë përfundoi tremujorin e fundit të vitit të kaluar me një humbje prej 1.6 milion euro. Edhe pse të ardhurat në lidhje me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar janë rritur me 8%, rezultati i operacioneve të kompanisë shtetërore është negativ. Ka një zhvendosje në trafikun hekurudhor të udhëtarëve dhe të mallrave, përcjell FLAKA.

Në tremujorin e fundit të vitit të kaluar, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, trafiku i udhëtarëve u ul me 22% dhe mallrat me 8%.

“Kjo rënie është për shkak të ndërprerjes së trafikut në tremujorin e katërt për shkak të deformimit të një ure betoni në vijën hekurudhore midis stacionit Gradsko dhe stacionit Kukuriçani në periudhën prej 29.09.2018 deri më 08.11.2018 dhe anulimin e 334/335 trenave në Beograd -Shkup-Gjevgjeli dhe anasjelltas nga 19.09.2018”, thuhet në raportin e Infrastruktura e Hekurudhave të Maqedonisë.

Pikërisht problemi me urën dhe ndërprerja e përkohshme e hekurudhës shkaktuan humbje në sektorin e biznesit. Kompanitë e industrisë metalurgjike u ankuan veçanërisht se nuk kishin alternativë tjetër për transportimin e produkteve në dhe nga portet e Selanikut.

Infrastruktura është bartës i projektit për ndërtimin e linjës hekurudhore Kumanovë-Beljakovc. Kompania njoftoi kohët e fundit shpallje për 25 punësime, dhe në buxhetin vjetor të kompanisë, janë siguruar para edhe për 45 persona të tjerë.

Përndryshe, HMI është një nga kompanitë me borxhe më të mëdha të shtetit sipas listës së Ministrisë së Financave. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Mars 12, 2019 21:14

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.