Afrodita Xhaferi artiste e ardhshme e qytetit të Gostivarit

Afrodita Xhaferi artiste e ardhshme e qytetit të Gostivarit

Agjencia e lajmeve FLAKA asnjëher në bllokun e saj nuk i shmang edhe të rrinjët nga e gjith vendi e sidomos ato nga Gostivari

Intervistën e radhës e kemi realizuar me Artisten e ardhshme të qytetit të Gostivarit.

Afrodita Xhaferi nga Gostivari pretendon të bëhet një artiste ajo tash më i ka hyrë kësaj rruge  është studente e vitit të dytë në Fakultetin e arteve në Tetovë pranë USHT

Në pyetjen e Gazetarit se Si ajo vendosi të studioj këtë degë Xhaferi u përgjigj:

Vendosa ta studioj këtë lëmi sepse e kisha si pasion që në fëmijri arti më ngrohte shpirtin që kur isha në shkollë fillore isha gjithmon vullnetare kur bëheshte fjalë për të bërë ndonjë dramë fhe jo vetëm

Pastaj në shkollë të mesme kam mar pjes në një dramë multinacionale dhe që isha edhe një ndër organizatorët e të njëjtës.

Gazetari:A mendon që profilin që ti ke zgjedhur do të jet profitqbil dhe sa e keni të vështir mungesën e teatrit në vendin tuaj?

 

Ndonjëher vullneti për të bërë atë që e ndjen është më e madhe edhe se paraja edhe pse normalisht jetesa mvaret prej këtyre të fundit në qoftë se ske para sot sje askushi por si do që të jetë nëse çdo kush do e kishte menduar paranë sot sdo të kishim as gazetar as profesor as poet as gjë e kryesisht kur jemi te artet ku në vendin tonë janë diçka qç duhet ta kesh parasysh joprofitabilitetin, ndërsa në atë se sa na mungojnë teatrot lirisht mund ta them se është e lën krejtësisht pas dore kjo punë. Theksoi Xhaferi

Xhaferi njëherësh është edhe poete ku së shpejti presim edhe librin e saj të parë me poezi

 

Intervistën e realizoj Gazetari Nevrij Ademi / FLAKA

 

 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shtator 4, 2017 20:34