Honda së shpejti pa dizel në Evropë

Honda së shpejti pa dizel në Evropë

Kompania japoneze Honda synon të ndalojë shitjen e makinave me naftë në Evropë.

Sipas Reuters, Honda do të largojë variantin dizel në tregun evropian nga viti 2021.

Ligje gjithnjë e më të rrepta të emetimeve, së bashku me kërkesën në rënie për dizel, po e detyrojnë Honda të përqendrohet plotësisht në elektrifikim.

Honda tashmë e ka marrë atë rrugë, pasi CR-V i ri me motor benzinë në Evropë vjen vetëm me një fuqi hibride si një zëvendësim për dizel.

Kompania thekson se hibridet e tyre kanë çift rrotullues, ekonomi dhe autonomi si dhe naftë, dhe me këtë janë më të buta.

Honda E e re, një model i vogël për qytet, nuk ka motor me djegie të brendshme. dhe një gjeneratë e re e modeleve Jazz, që vijnë në Evropë vitin e ardhshëm, do të ofrohen ekskluzivisht si një hibrid.

Ndryshe, Honda nuk është marka e parë që njoftoi kalimin nga naftA në elektrifikim, pasi Volvo gjithashtu lansoi gjeneratën e tij të fundit të motorëve me naftë në fillim të këtij viti, e cila do të zgjasë pesë deri në gjashtë vjet.

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ditët e naftës po llogariten, pasi BMW beson se ky lloj motori me djegie të brendshme do të mbetet në treg edhe për dy dekada të tjera.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Tetor 7, 2019 22:48

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR
Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA