I dyshuari Trajko Veljanovski do të propozojë deputetë të zgjedhin të punësuarit e rinj në DSK?

I dyshuari Trajko Veljanovski do të propozojë deputetë të zgjedhin të punësuarit e rinj në DSK?

Dy deputetë, por edhe nënkryetarë të LSDM-së me një mendim krejtësisht të kundërt mbi reformat e shërbimeve sekrete nga ministri dhe nënkryetari i tretë i partisë. Të dy Muhamedi Zekiri dhe Frosina Remenski menduan me 36 amendamente për të përmirësuar ligjin, siç thonë dhe shpjegojnë për të pastruar të kaluarën kriminale të disa punonjësve të DSK-së, përcjell FLAKA.

Por ndryshim më të madh kanë vuajtur pikërisht ato dispozita në lidhje me përbërjen e Agjencisë së re të Sigurisë Kombëtare. Pjesa më e madhe e Komisionit për Mbrojtje dhe Këshilli i Sigurimit vendos zgjedhjen që punonjësit e DSK do të bëhet Agjencia e re për të përcaktuar komisionin përzgjedhës, i cili do të ketë dy deputetë. Interesante është, dy deputetët do të duhet ti propozojë Trajko Veljanoski, si kryetar i komisionit parlamentar mbikëqyrës dhe Veljanoski tashmë dyshoni se së bashku me ish-drejtorin e DSK për organizimin e të “enjtes së përgjakshme”.

Amendamentet e Remenskit dhe Zekirit u refuzuan, por votuan të gjithë ata që ishin pranuar nga zëvendëskryetari i partisë së tretë, ministri Spasovski, të cilët ishin propozim i përbashkët i opozitës dhe qeverisë. Për ligjvënësit që morën pjesë në punën e komisionit, qasja e përbashkët dhe vota mbi reformat e kërkuara nga Priebe dhe BE janë tregues i progresit.

Për shkak të profilit të punonjësve dhe drejtorit të agjencisë së re, nuk kishte reagime ndaj dy çështjeve më të kontestuara, kompetencat e mëdha të kryeministrit në sferën e inteligjencës dhe mundësinë që DSK-ja e re do të përgjonte në mënyrë të pavarur nga ATI në operacionet emergjente. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 21, 2019 21:44

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.