iOS 11 fshin automatikisht aplikacionet

iOS 11 fshin automatikisht aplikacionet

Memoria në telefon është problemi kryesor i disa iPhone-ve, sidomos ata me 16 GB memorie.

Për të ndihmuar në adresimin e këtij problemi në sistemin operativ që vjen iOS 11, Apple ka futur një risi për të menaxhuar të dhënat e përdoruesit, përfshi edhe opsionin e fshirjes automatike të aplikacioneve që ju nuk i përdorni kurrë.

Në iOS 11 kjo risi quhet Offload Unused Apps. Kur memoria ecën ngadalë, risia Offload heq aplikacionet që i përdorni pak, por i ruan dokumentet dhe të dhënat e tyre në pajisjen tuaj.

Aplikacionet që fshihen shfaqen si ikona ngjyrë gri në homescreen dhe mund të riinstalohen me një klikim. Kur aktivizohet, tek iPhone go to Settings>General>iPhone Storage, risia punon automatikisht në background, por përdoruesit mund të zgjedhin në mënyrë individuale aplikacionet që duan të heqin.

/ Top Channel

Abedin Bilalli
nga Abedin Bilalli Qershor 7, 2017 23:56

REKLAMA