IT sfera më shumë shlyen kufirin mes gjinisë mashkullore dhe femërore si profesion

IT sfera më shumë shlyen kufirin mes gjinisë mashkullore dhe femërore si profesion

Microsoft për Maqedoninë, organizon takime me nxënës të shkollave të mesme ku gratë e suksesshme në sferën e biznesit IT flasin për përvojën e tyre. Diversiteti në fushën e teknologjisë informative është bazë për rezultate të avancuara, thonë profesorët, përcjell FLAKA.

Arsimi dhe profesioni në fushën e teknologjisë së informacionit është një tendencë ndaj të cilës nxënësit e shkollave të mesme tentojnë të aspirojnë. Kështu, në këtë profesion, kufiri i kushtëzuar i një profesioni mashkull apo femër fshihet, thotë Lupço Georgiev, Shefi i Microsoft për Maqedoninë, një kompani që organizon aktivitete të përshtatshme me qëllim që të inkurajojë vajzat dhe gratë të mendojnë për arsimin në teknologjinë e informacionit dhe të merren me kodim, programim, dhe të ngjashme.

“Në ditët e sotme, kur teknologjitë e reja po bëhen gjithnjë e më shumë në poret dhe se transformimi digjital është pjesë e së ardhmes, ne duam që popullata e re, mbi të gjitha gratë, t’u ndihmojë atyre të bëjnë zgjedhjen e duhur, të cilat do të jenë hapat e tyre të ardhshëm në të ardhmen; mund të përfshihen shumë më shpejt dhe të jenë pjesë e këtij transformimi digjital. Me të gjitha këto ngjarje dhe ligjërues, ne dëshirojmë t’u tregojmë se popullsia femërore është e barabartë me meshkujt dhe se rezultatet e mëdha mund të arrihen në anën e tyre dhe përfshirja e tyre në teknologji dhe të ardhmen”, thotë Georgiev.

Në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, besojnë se ndarja e profesioneve meshkuj dhe femra tashmë është tejkaluar dhe se diversiteti në fushën e teknologjisë informative është bazë për rezultate të përparuara.

“Si një universitet ne jemi shumë të lumtur që kemi më shumë studentë, studente, vajza që vendosin për një karrierë në teknologji dhe sipas mendimit tim, ajo që është më e rëndësishme është të kemi diversitet. Të kemi vajza në zonat e teknologjisë, sepse kur ekziston një forcë femër në ekip, çdo ekip është më kreativ, më inovativ, jemi më energjik dhe japim vlerë të shtuar. Unë gjithashtu mendoj se duhet të ketë më shumë meshkuj në shkencat gjuhësore. Sipas mendimit tim, ajo që na ndan nga të gjitha është se ne insistojmë në diversitetin në çdo kuptim të fjalës”, tha Veronica Kareva, profesoreshë e këtij Universiteti.

Gratë e suksesshme në sferën e biznesit IT janë folës motivues të cilët paraqesin përvojën e tyre në takimet e rregullta që Microsoft organizon me nxënësit e shkollave të mesme. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 15, 2019 21:47

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.