Ivanov ka blerë dy apartamente në një lokacion atraktiv në Vodno

Ivanov ka blerë dy apartamente në një lokacion atraktiv në Vodno

Presidenti i shtetit në largim Gjorge Ivanov ka blerë dy banesa në Vodno, të cilat janë të regjistruara në Kadastër në emër të të birit. Në dokumentacionin kadastral, në të cilin ka ardhur Televizioni 24, me kërkesë për qasje të lirë në informata publike, thuhet se për të dy apartamentet ekziston një para-kontratë për shitjen e tokës, sepse ndërtesa është ende në ndërtim e sipër, përcjell FLAKA.

Ndërtesa ende nuk është përfunduar zyrtarisht. Mjeshtrat po përfundojnë punët dhe sipas projektit, ajo do të jetë gati për banim për një muaj.

Një nga dy banesat e Ivanovit është një sipërfaqe prej 131 metra katrorë dhe ndodhet në katin e dytë të ndërtesës së re në rrugën Salvador Allende. Apartament i dytë është në të njëjtën ndërtesë, por në katin më të lartë me një sipërfaqe prej 91 metra katrore.

Përveç dy apartamenteve, djali i presidentit ka aty edhe një garazh prej 23 metra katrorë. Disa fqinjë thonë se banesat e reja po vijnë rregullisht për ti parë zonjën e parë dhe djalin i saj. Presidenti më rrallë. Por shpesh kanë vërë re se ai e vëzhgonte ndërtesën së bashku me sigurimin e tij nga kodra e kundërt, ku praktikisht mbaron oborri i pallatit presidencial.

Nga kabineti i Ivanov thotë se presidenti ka blerë vetëm një apartament, por nuk e raporton sepse ai ende nuk e ka paguar atë dhe nuk ka fletë-pronësie.

Njohësit thotë se, duke pasur parasysh çmimin e tregut, madhësinë dhe vendndodhjen e apartamenteve, vlera e tyre mund të jetë 250 mijë euro. Në këtë pjesë të qytetit, kostoja për metër katror është më shumë se 1,200 euro.

Në përgjigjen e kabinetit të presidentit thuhet se për blerejen e banesës është marrë kredi bankare, e cila nuk është evidentuar në feletë-anketën e presidentit.

Pas dhjetë vjetësh presidencë Ivanov nga Vodno, përveç me dy banesa të reja, ai do të largohet edhe me më shumë para në llogaritë bankare. Nga fletë-anketa mund të shihet se ai ka mbledhur rreth 100 mijë euro. I biri i tij 35 mijë, të fituara me shitjen e pronës. Në llogarinë e bashkëshortes Maja në dhjetë vjet nuk ka ndryshim. Edhe para edhe tani në bankë ka 2 mijë euro në denarë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Mars 14, 2019 20:37
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.