IVF nuk rrit rrezikun nga kanceri

IVF nuk rrit rrezikun nga kanceri

IVF nuk rrit rrezikun nga kanceri i gjirit te femrat, kanceri ovarian ose ai në mitër, tregon një studim i publikuar sot.

Studimet e mëparshme implikojnë trajtimin e fertilitetit në rritjen e rrezikut për sëmundje të tilla, për shkak të niveleve të larta të hormoneve të ekspozuara.

Megjithatë, shkencëtarët nga University College i Londrës zbuluan se gratë kanë më shumë gjasa të zhvillojnë kushte të tilla pas IVF nëse kanë faktorë të tjerë të rrezikut, siç është historia familjare e kancerit.

Që nga fëmija i parë i lindur me IVF në korrik 1978, deri në pesë milionë foshnja kanë lindur me këtë metodë në mbarë botën, transmeton KosovaPress.

Në Britani të Madhe dhe SHBA, rreth një në tetë gra do të zhvillojnë kancerin e gjirit në një pikë në jetën e tyre. Kanceri i mitrës është forma e katërt më e zakonshme e sëmundjes.

Studiuesit kanë analizuar të dhënat e 255.786  femrave që kishin IVF në Britani të Madhe ndërmjet viteve 1991 deri 2010.

Gratë ishin mesatarisht 34-vjeç dhe kishin përfunduar një raund IVF në fillim të studimit. 19 për qind e tyre kishin një shkak të paqartë të infertilitetit. Në 44 për qind të rasteve shkaku është menduar të lidhet me gratë, ndërsa problemet mashkullore përbënin 33 për qind të rasteve.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 12, 2018 22:27
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
10°
11°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
17°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...