Ja sa orë agjërojnë myslimanët e këtyre shteteve

Ja sa orë agjërojnë myslimanët e këtyre shteteve

Para pak ditësh kemi hyrë në muajin e shenjtë të Ramazanit sipas besimit islam dhe në vendin tonë një ditë agjërimi zgjat rreth 17 orë.

17 orë nuk janë pak – por nëse krahasohet me një shtet tjetër, atëherë mund të na duket shumë e lehtë.

Danimarka – është vendi në të cilin një ditë agjërimi, nga lindja e në perëndim të diellit, zgjatë 21 orë. Jo vetëm Danimarka, por edhe vendet e tjera të gadishullit skandinav do të agjërojnë rreth 20 orë.

Ndërkohë, myslimanët në Francë, Zvicër, Gjermani, Britani të Madhe e në Rusi, do të agjërojnë rreth 19 orë gjatë këtij ramazani.

Agjërimi më i shkurtër gjatë këtij muaji do t’i prekë myslimanët në Kili dhe Australi – ata do të agjërojnë ndërmjet 10 – 11 orë.

Nevrij Ademi
nga Nevrij Ademi Maj 20, 2018 13:54

PUBLICI8

Sondazhi

Vlerësimi juaj për vitin 2018 ?
Maqedoni
0°
0°
Mon
-4°
Tue
-1°
Wed

ARKIVI I LAJMEVE