Juncker: Nuk do të ketë anëtarësime të reja në 6 vitet e ardhshme

Juncker: Nuk do të ketë anëtarësime të reja në 6 vitet e ardhshme

Asnjë nga vendet kandidate nuk i përmbush kriteret për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian në gjashtë vitet e ardhshme. Presidenti i Komisionit Evropian nga Sofje tha se vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë të kujdesshëm për të mos përsëritur ngjarjet që do të kthehen në vitet e shekullit të kaluar, përcjell FLAKA.

Në takimin e parë të komisionerëve pas marrjes së presidencës bullgare, Borisov mendon se gjëja më e rëndësishme të bëhet kujdes me lidhshmëritë, por edhe me fqinjët e BE-së. Kryeministri bullgar shpreson të ketë sukses në përmbushjen e premtimit.

Në muajin e ardhshëm, Juncker duhet ta raportojë strategjinë për afrimin e Ballkanit Perëndimor dhe në maj, udhëheqësit e shteteve anëtare të BE në samitin e rënë dakord në Sofje do të përcjellin mesazhet nga krerët e vendeve të Ballkanit. Mesazhet nga Brukseli për Maqedoninë janë të qarta, zgjidhja e mosmarrëveshjes për emrin, por edhe pengesa e prioriteteve urgjente të reformës që janë një kusht i domosdoshëm për përparimin. FLAKA

 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Janar 12, 2018 21:24
Loading...

REKLAMA

PARTNER

Maqedoni
20°
14°
Sat
12°
Sun
7°
Mon

ARKIVI I LAJMEVE