Kujdes, këto dy aplikacione në App Store ju vjedhin të dhënat

Kujdes, këto dy aplikacione në App Store ju vjedhin të dhënat

Disa aplikacione në App Store konsiderohet se mbledhin dhe ngarkojnë të dhënat e përdoruesit, duke përfshirë historikun e tyre të kërkimit.

Dr. Unarkiver dhe Dr. Cleaner, shpërndarë nga zhvilluesi i Trend Micro, dyshohet se mbledhin dhe ngarkojnë historikun e kërkimit të përdoruesve te serverët e tij. Ato gjithashtu mbledhin informacion rreth aplikacioneve të tjera që janë instaluar në sistem, sipas 9to5Mac.

Aplikacionet kërkojnë që përdoruesit të hyjnë në dosjen e tyre në shtëpi për funksione të tilla si skanimi i viruseve ose pastrimi i cache. Pasi që përdoruesi të lëshojë aplikacionin, ata mbledhin informacion rreth historikut të kërkimit, krijojnë një skedar zip dhe e ngarkojnë atë.

Apple zyrtarisht i ndalon aplikacionet për mbledhjen e këtij lloji të të dhënave pa pëlqimin e përdoruesit. Dr. Unarkiver dhe Dr. Cleaner u hoqën nga Mac App Store të dielën, dhe në atë pikë Dr. Unarchiver ishte aplikacioni i 12-të më popullor në dyqanin e Mac App Store në SHBA.

Javën e kaluar, u zbulua se aplikacioni Adware Doctor mbledh gjithashtu të dhënat e përdoruesve pa pëlqimin e tyre dhe më pas i dërgon ato në serverë në Kinë. Apple e hoqi këtë aplikacion nga App Store.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shtator 12, 2018 22:59
Loading...