Kush duhet të regjistrohet në DAP?

Kush duhet të regjistrohet në DAP?

A do të mbajë sistemi i DAP deri në fund të vitit për të regjistruar të gjithë qytetarët të cilët kanë nevojë të dërgojnë një e-mail tatimpaguesve për të marrë paraqitje të plotësuar vjetore tatimore. Deri më tani 160 mijë qytetarë janë regjistruar, dhe në periudhën e mbetur prej mbi një muaj e gjysëm atë duhet ta bëjnë edhe 600.000, përcjell FLAKA.

Edhe pse DAP ende nuk e ka shpallur zyrtarisht, ndoshta vetëm pensionistët që nuk kanë të ardhura të tjera pos pension do të përjashtohen nga regjistrimi.

“Në pjesën e mbingarkesës së sistemit, edhe pse bëhet fjalë për përmirësimin e zgjidhjes hardware dhe software, ne nuk i zgjidhim problemet në baza ditore. Ekziston një kapacitet i vogël në sektorin e TI dhe ne do të jemi në gjendje të arrijmë atje”, tha Sanja Llukarevska, drejtore e Drejtorisë së të Ardhurave Publike.

Drejtoria gjithashtu kërkoi ndihmë nga komunat për të siguruar hapësirë dhe pajisje teknike në mënyrë që qytetarët të mund të regjistrohen atje.

Të gjithë qytetarët që realizojnë ndonjë të ardhur dhe madje vetëm nga paga, do të duhet të hapin një e-mail dhe personalisht në sportelet e DAP të marrin kërkesat e regjistrimit të shtypura më parë në sistemin që kanë marrë në mënyrë elektronike. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Nëntor 8, 2018 21:36
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.