Kush janë Vlladimir Atanasovski dhe Sinisha Aleksovski?

Kush janë Vlladimir Atanasovski dhe Sinisha Aleksovski?

Vlladimir Atanasovski dhe Sinisha Aleksovski, të dy të akuzuar për incidentin në parlament me 27 prill, njëri si organizator, tjetri si informator. Ish-drejtori i DSK-së Atanaskovski është arrestuar dhe ndodhet pas hekurave, Aleksovski, këshilltari i sigurisë i presidentit të shtetit, Gjorgje Ivanov, është i lirë. Por kush janë Vlladimir Atanasovski dhe Sinisha Aleksovski?

Atanaskovski, funksionin e drejtorit në Drejtorinë për Siguri dhe Kundërzbulim e trashëgoi nga Ljupço Andonovski në shtator 2016. Andonovski, u shkarkua nga pushteti i mëparshëm, sepse ai nuk është bindur në urdhëra. Atanasovski u propozua kreu i policisë sekrete nga qeveria e atëhershme. Për të, nuk ka shumë informacione, ka diplomuar në Fakultetin e Ekonomisë në vitin 2008, pasi ka diplomuar në moshën 26 vjeçare, ka marrë postin e parë në atë kohë në Drejtorinë për parandalim të pastrimit të parave, ai ishte edhe këshilltar për bashkëpunim ndërkombëtar. Për 10 vjet ai është angazhuar në ndjekjen penale të krimit financiar. Për katër vitet e fundit, ai ishte kreu i Drejtorisë së Inteligjencës Financiare, ku ai shërbeu për gjashtë vjet. Qeveria e atëhershme theksoi se Atanasovski tregoi rezultate të mira me inteligjencën financiare, duke besuar se ai do të tregonte profesionalizëm si drejtor i DSK-së.

Atanasovski u shfaq për herë të parë para kamerave si kreu i policisë sekrete. Por ai do të mbahet mend me deklaratën dhe kur nuk e lejoji ekipin e prokurorisë speciale që të marrë numrat nga Drejtoria. Edhe pse Katica Janeva para portave të DSK-së shkoi me urdhër gjykate.

“Debatojmë, diskutojmë, por lëvizim në vend. Ne nuk do të shkojmë deri sa të veprojmë plotësisht pas urdhrave të gjykatës. Ne kemi mbulim të plotë të hetimeve të prokurorëve”, tha prokuroria speciale Katica Janeva më 19 tetor 2016.

“Ne morëm sot një urdhër nga Gjykata Themelore e Shkupit me rastin e kërkesës sonë për të gjitha të dhënat mbi numrat që u shënuan”, tha prokuroria e PSP Lençe Ristoska më 19 tetor 2016.

“Në atë urdhër përfaqësuesi i operatorit nuk mund të garantojë, nuk mund ti ndajë faktikisht aktivat nga masat e deritanishme PI”, tha drejtori i atëhershëm i DSK-së Vlladimir Atanasovski më 19 tetor.

Dy ditë më vonë Janeva hyri në drejtori, por nga Ministri i atëhershëm teknik i Punëve të Brendshme, Oliver Sapsovski.

Dy vjet më vonë, sytë e publikut përsëri drejtohen te Vlladimir Atanasovskit. Në gjyqin e 27 prill, ai u akuzua si një nga organizatorët për “të enjten e përgjakshme”, bashkëpunëtor të parë ka pasur Alekander Vasilevski Ninja, i akuzuar për incidentin në Kuvend.

Për Sinisha Aleksovski, u tha në sallën e gjyqit se si ka informuar se Ivanovi do të propozonte një gjendje lufte dhe se policia ushtarake po pret që ai të arrestojë udhëheqësit e LSDM-së, ai nuk u thirr në prokurori sepse të pandehurit nuk i referoheshin drejtpërdrejtë atij. Kabineti i Presidentit mohoi shprehimisht përfshirjen e tij.

Dhe, si arriti Aleksovski për të këshilluar për siguri presidenin Ivanov. Për të, nuk ka pothuajse asnjë informacion. Ai ka punuar në Ministrinë e Punëve të Brendshme, nga një inspektor lokal, vjen në krye të “Alfave”. Burimet e policisë shkurtimisht thanë se ai kishte prishur marrëdhëniet me ish-drejtorin e DSK Sasho Mijallkov. Pas kësaj, ai u bë pjesë e ekipit që drejtoi fushatën presidenciale të Ivanov dhe hyri në kabinetin e kreut të shtetit. Aleksovski është përmendur edhe rreth pranisë së oficerit të inteligjencës serbe Goran Zhivalieviç më 27 prill në kuvend, por Aleksovski shprehimisht mohoi se i kishte dhënë leje qëndrimi në parlamentin e Maqedonisë atij.

Nesër, për 27 prillin, i pandehuri Aleksandar Vasilevski – Ninja do të japë dëshmi për mbrojtjen e tij me tre dëshmitarë të tjerë, duke përfshirë vëllain e tij Blagoja Vasilevski dhe Dejan Dimkovski i quajtur Bokser, i cili sipas dëshmive të të akuzuarit ka marrë pjesë në incidentin parlamentar. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Dhjetor 5, 2018 21:57
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.