Manastir, “Të rinjtë për Maqedoninë”, protestë kundër gjuhës Shqipe

Manastir, “Të rinjtë për Maqedoninë”, protestë kundër gjuhës Shqipe

Në sheshin “Magnolia” në Manastir sot në orën 18.00 do të mbahet një protestë studentore kundër ndryshimit të emrit, ashtu si thuan organizatorët,’ Të rinjtë për Maqedoninë’, kundër shndërrimit të shtetit në një shtet dy gjuhësor, shkruan Almakos transmeton Flaka 

‘Studentët po rebelohen kundër shkeljes së të drejtave të tyre themelore dhe dinjitetit përmes imponimit për ta ndryshuar emrin dhe identitetin.

Njashtu, studentët po rebelohen edhe kundër vendosjes së paligjshme të gjuhës së dytë në tërë territorin e shtetit. Protesta është multietnike dhe do të janë prezent edhe përfaqësues të bashkësive më të vogla etnike të cilët po ndjehen të diskriminuar nga gjuha e dytë zyrtare në tërë territorin e shtetit”, thuhet në njoftim.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Prill 16, 2018 12:22
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
7°
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat
11°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...