Manovra të përbashkëta Rusi-Kinë-Mongoli

Manovra të përbashkëta Rusi-Kinë-Mongoli

Trupat nga Rusia, Kina dhe Mongolia po marrin pjesë në manovra në shkallë të gjerë, që mendohet se janë ngjarja më e madhe ushtarake në Rusi.

Presidenti rus Vladimir Putin mori pjesë të enjten gjatë zhvillimit të stërvitjes ushtarake Vostok 2018.

Manovrat tregojnë forcimin e lidhjeve ushtarake ndërmjet Moskës dhe Pekinit, në mesin e tensioneve që të dy vendet kanë me Shtetet e Bashkuara, transmeton VoA.

Stërvitjet një javore do të zgjerohen përgjatë Siberisë, verilindjes së Azisë, Arktikut dhe Oqeanit Paqësor.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shtator 13, 2018 20:16
Loading...