Mazda kthen prapa 270 mijë vetura modelesh të vjetra

Mazda kthen prapa 270 mijë vetura modelesh të vjetra

Skandali i airbag-ëve nga Takata, ende nuk ka përfunduar

Po që se mendoni, se vetëm modelet e reja Mazda kanë probleme me airba-ët, mendoni sërish, transmeton Telegrafi.

Modelet e prodhuara nga 2003 deri më 2008, kanë probleme me këto pajisje sigurie dhe mund të mos aktivizohen në rast aksidenti.

Airbag-ët e prodhuar nga kompani Takata, nuk hapen si duhet, duke shkaktuar shpërthime dhe shpërndajnë copëza të vogla metalesh.

Të gjitha makina që janë prodhuar në këtë kohë, duhet t’i kthehen prodhuesit, që do të ndyshojë falas airbag-un që ndodhet para shofer, që mund të jetë me dëmtime.

Qeset që duhet të hapen në rast aksidenti, kanë probleme teknike gjatë prodhimit, ndërsa janë dëmtuar me kohë, duke bërë që të hapen me shpejtësi ekstreme. Për pasojë, shpërndajnë shrapnela mbi të pranishmit, duke iu shkaktuar lëndime të konsiderueshme.

Për këtë arsye, Masda ka lëshuar një deklaratë, duke kërkuar që t’i kthehen prapa Mazda6 e prodhuar nga 2003 deri më 2008, MazdaSpeed6 e prodhuar prej 2006 deri më 2007, si dhe MPB 2004.

Në anën tjetër, modeli MPV i prodhuar prej 2005 deri më 2006, mjafton vetëm të kontrollohet te tekniku zyrtar, pasi mund të jetë gjithçka në rregull.

Deri më tani, prodhuesi japonez ka bërë vetëm kthime të pjesshme, nga mungesa e stoqeve të airba-ëve. Tani që i ka siguruar të gjitha, kërkon aktivizimin e të gjithë pronarëve, në mënyrë që të eliminohet ky defekt.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 22:47
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
12°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...