Mazhoranca i plotëson “tekat” Metës, e “dënd” me para

Mazhoranca i plotëson “tekat” Metës, e “dënd” me para

Konflikti mes presidences dhe qeverise duket se ka mbetur i kufizuar tek debati mbi kushtetuten; pasi ne planin financiar te dy institucionet kane gjetur mirekuptimin perfekt. Institucioni i presidences eshte i vetmi te cilit qeveria I ka plotesuar te gjitha kerkesat per fonde per vitin e ardhshem.

Rasti i presidentit Meta ka qene perjashtim nga rregulli i pervitshem I betejes mes institucioneve dhe ministrise se financave per me shume para. Beteja me e forte u zhvillua mes prokurorise se pergjithshme dhe komisionit te ligjeve, pasi organi I akuzes kerkoi 197 punonjes me shume.

Sipas perfaqesuesit te prokurorise, duhen 30 oficere te policise gjyqesore, eksperte dhe 100 sekretare.

Por komisioni I miratoi vetem kerkesen per oficeret e policise gjyqesore dhe 30 eksperte.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nderkaq arriti te binde deputetet per 27 milione leke me shume per investime, ndersa buxheti I posacem per zgjehdjet lokale kap vleren e 600 milione lekeve.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Nëntor 7, 2018 20:07
Loading...

ARKIVI I LAJMEVE