Mbi një milion pasagjerë kalojnë nga aeroportet në Shkup dhe Ohër për gjysmë viti

Mbi një milion pasagjerë kalojnë nga aeroportet në Shkup dhe Ohër për gjysmë viti

Në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit dhe Aeroportit të Ohrit “Shën Apustul Pavle” në gjashtë muajt e parë të këtij viti janë transportuar 1.041.583 pasagjerë, një rritje vjetore prej 21 përqind krahasuar me gjysmën e parë të vitit të kaluar. raporton sot TAV Maqedoni, koncesioner i aeroporteve në Shkup dhe Ohër, përcjell FLAKA.

Në të njëjtën periudhë, nga janari deri në qershor të këtij viti numri i fluturimeve në të dy aeroportet vendore arriti në 9,033, me një rritje vjetore prej 16 përqind.

“Ndërsa aeroportet europiane kanë një rritje mesatare të numrit të udhëtarëve me 6.1 për qind në vitin 2018, TAV vijon të shënojë norma të larta dy shifrore të rritjes së trafikut të pasagjerëve në aeroportet e Maqedonisë. Ky trend pozitiv në rritjen e trafikut ajror konfirmon potencialin e madh që ka tregu i aviacionit në Maqedoni. Ne do të vazhdojë të bëjë çdo përpjekje për të zhvilluar aeroportet në Shkup dhe Ohër, duke tërhequr linjat ajrore të reja dhe zgjerimin e rrjetit të destinacioneve në bashkëpunim me të gjitha institucionet kompetente shtetërore”, tha Alper Ersoy, Menaxheri i Përgjithshëm i TAV Maqedoni.

Sipas kompanisë, rritja e trafikut të pasagjerëve me 21 për qind, që TAV Maqedonia regjistroi nga janari deri në qershor të këtij viti, tejkalon rritjen mesatare të aeroporteve të vendeve jashtë BE, që është 12.5 për qind në tremujorin e parë nga viti 2018.

Destinacionet më të shpeshta sipas trafikut të pasagjerëve në gjashtë muajt e parë në Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit janë: Stambolli, Zurich Basel, Vjenë, Malmo dhe Bratislavë.

Lidhur me pjesëmarrjen e linjave ajrore në trafikun e pasagjerëve, Wizz Air ka transporuar numrin më të madh të pasagjerëve 63.3 përqind, ndjekur nga Turkish Airlines me 8.1 përqind, Austrian Airlines me 5.1 përqind, flota e Gjermanisë me 4.6 përqind , Edelweiss me 3.8 përqind, Croatia Airlines me 3.1 përqind, Pegasus Airlines me tre përqind. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 10, 2018 21:29
Loading...

ARKIVI I LAJMEVE