Me para nga OKB, Maqedonia do të luftojë ndryshimet klimatike

Me para nga OKB, Maqedonia do të luftojë ndryshimet klimatike

Me para nga fondet e OKB-së, vendi do të merret me ndryshimet klimatike. Për këtë qëllim, 256.000 euro janë siguruar përmes një programi trevjeçar. Projekti i dytë i zhvillimit bujqësor me vlerë rreth 850,000 euro po negociohet gjithashtu. Maqedonia ka potencialin dhe parakushtet për cilësinë dhe prodhimin konkurrues bujqësor, por kjo nuk është e mjaftueshme për prodhime më të mëdha dhe produkte me cilësi më të lartë, thonë kompetentët, përcjell FLAKA.

Bujqësia dhe prodhimi i ushqimit luajnë një rol të rëndësishëm në ekonominë e Maqedonisë, pasi ato përbëjnë 16% të PBB-së, dhe në vend të tyre vetëm një e treta e fuqisë punëtore janë të angazhuara në vend. Qëllimi i këtij Programi është rritja e fermave të vogla, cilësia më e mirë e ushqimit dhe përshtatja e ndryshimeve klimatike për të zvogëluar rrezikun e fatkeqësive në bujqësi.

Ndryshimi i klimës është bërë një problem serioz në nivel global në vitet e fundit dhe Maqedonia nuk është e izoluar. Kulturat bujqësore kanë pësuar nga ndryshimet klimatike disa herë deri më sot, veçanërisht në rajonet e Vardarit, Pelagonisë dhe rajonin Juglindor. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 12, 2018 21:07
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
17°
11°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
17°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...