Mercedes projekton AMG-në e re sportive

Mercedes projekton AMG-në e re sportive

Disa muaj më parë, doli një fjalë se Mercedes-AMG po komploton një makinë të re sportive të pavarur për të konkurruar me Porsche 718 Cayman.

Modeli ende mister nuk është shpallur zyrtarisht nga AMG, por Autocar, raporton se makina tani është në fazat e planifikimit. Ajo thuhet se është më e ulët sesa GT aktuale dhe mund të veprojë si një zëvendësim për SLC. Ashtu si Cayman 718, AMG po planifikon dy vende të reja për të adoptuar një plan urbanistik afat-mesëm, transmeton Lajmi.net

Ajo mund të jetë gjithashtu në dispozicion në dy versione, ndërsa çmimi do të jetë konkurrues ndaj makinës rivale të Porsche. Sipas Autocar, modeli i ri i Mercedes-AMG mund të shfrytëzoj njësinë e rinovuar të benzinës me katër cilindra 2.0 litërsh që jep deri në 400 kuaj fuqi, e cila gjithashtu do të fuqizojë modelet e ardhshme A35 dhe A45.

Sipas Autocar gjithashtu pretendohet se makina do të ketë një stil me lidhje të qarta si makinat e mëhershme të AMG, por do të jetë shumë më special.

Modeli i propozuar ka më shumë gjasa të hyjë në prodhim shumë shpejt. Kjo ide për makinë sportive është relativisht e arritshme financiarisht dhe në mënyrë ideale plotëson dëshirat e adhuruesve të makinave sportive.

Kjo do të thotë se motori i montuar në pjesëne përparme si shumica e AMG-ve të tjerë dhe një plan urbanistik në pjesën e pasme nuk përjashtohet për modelin e ri.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 22:48
Loading...