Ministri Majko, projektligj për përfshirjen e diasporës në qeverisjen vendore

Ministri Majko, projektligj për përfshirjen e diasporës në qeverisjen vendore

Përfshirja e diasporës në strukturën e qeverisjes vendore është synimi i projektligjit të propozuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko, ‘Disa ndryshime dhe shtesa në Ligjin Nr.139/2015 “Për vetëqeverisjen vendore”.

Drafti u diskutua në mbledhjen e radhës së Këshillit Konsultativ, Qeveri Qendrore–Vetëqeverisje Lokale. Ndërsa përmendi ligjet e miratuara në kohë rekord për diasporën, ministri Majko tha në fjalën e tij se struktura e re ligjore parashtron nevojën për ndryshime.

Në ligjin ‘Për vetëqeverisjen vendore”, sipas Ministrit duhet të bëhen ndryshime dhe shtesa që do të garantojnë trajtimin e shqiptarëve jashtë vendit si pjesëintegrale të bashkësisë shqiptare.

Ndër të tjera z. Majko propozon krijimin e zyrave të posaçme për diasporën nëpër Bashkitë e vendit, të cilat do tëshërbejnë si pika komunikimi të përfaqësuesëve të komunitetit jashtë vendit me pushtetin lokal. Ato do të ofronin informacione dhe ndihmë për çështje të ndryshme lidhur me dokumentacionin, biznesin etj.

Ministri shtoi se problemet e regjistrimit apo tëpashtetësisë duhet të adresohen edhe në nivel lokal dhe prandaj krijimi i një zyre të tillë është irëndësishëm. Zyra do të shërbente si një urë lidhëse edhe për ata shtetas jashtë vendit që janë të interesuar për investime.

Anëtarët e Këshillit vlerësuan propozimet e Ministrit Majko, qësiç thanë, përfaqësojnë një frymë të re ndryshimi për komunitetin e rëndësishëm të diasporës.

Palët u dakordësuan që deri ne fund të muajit korrik do të hartojnënjë mendim të përbashkët të bashkive lidhur me draft-projektligjine paraqitur nga Ministri i Shtetit për Diasporën, para se ai të kaloje në qeveri.

Top Channel

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 11, 2018 19:34
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
14°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...