Muzetë e Maqedonisë vuajnë nga mungesa e resurseve

Muzetë e Maqedonisë vuajnë nga mungesa e resurseve

Muzetë e Maqedonisë vuajnë nga mungesa e resurseve. Nuk kanë para të mjaftueshme për mirëmbajtje të koleksioneve të mëdha dhe numër të kuadrove të trajnuara profesionale. Fusha të tëra të ekspertizës janë të ekspozuara në asgjësim, sepse nuk punësohen profesionistë të ri në vendet e punës të atyre që pensionohen, pa marrë parasysh se Instituti i Biologjisë në vjet mesatarisht punëson rreth 40 studentë. Për mirëmbajtje të muzeve kompetente është Ministria e Kulturës, e cila vitin e kaluar ka ndarë 8.000 euro për muzeun e Shkupit dhe të Strugës.

Për më shumë ndiqeni videon e përgatitur nga Respublica.edu.mk.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Janar 31, 2019 11:43

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.