Ndryshimet klimatike, të dhënat meteorologjike të nevojshme për bujqit

Ndryshimet klimatike, të dhënat meteorologjike të nevojshme për bujqit

Përmbytjet dhe thatësirat shkatërrojnë të mbjellat. Autoritetet thonë se përdorimi i të dhënave meteorologjike është jashtëzakonisht shumë i nevojshëm.

“Duke pasur parasysh këto parashikime, informacioni i rregullt modern dhe sistemet e paralajmërimit të hershëm kanë një rol kyç për mbrojtjen e prodhimit bujqësor nga kushtet e pafavorshme të motit që kanë qenë më të theksuara në vitet e fundit për shkak të ndryshimeve klimatike”,- tha ministri i bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave, Ljupço Nikolovski.

Agjencia europiane satelitore operative për përcjelljen e motit, klimës dhe mjedisit EUMETSAT, ia dorëzon të dhënat shërbimeve kombëtare meteorologjike të vendeve anëtare.

“Këtu përfshihen dy satelitë OPERNIKUS që përdorim në emër të BE-së dhe dy misioneve satelitore që përfshijnë Shtetet e Bashkuara”,- theksoi drejtori i EUMETSAT, Livio Mastrodi.

EUMETSAT është një organizatë ndërqeveritare e themeluar në vitin 1986 për të siguruar të dhëna satelitore dhe klimatike 24 orë në ditë, 365 ditë në vit, për shërbimet kombëtare meteorologjike të Shteteve Anëtare të BE-së dhe përdoruesve të tjerë në mbarë botën. (Tvm2)

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Mars 13, 2019 19:10

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.