Në prill më pak para në buxhet nga kontributet dhe tatimi mbi të ardhurat personale

Në prill më pak para në buxhet nga kontributet dhe tatimi mbi të ardhurat personale

Në prill, vendi mblodhi më pak para nga kontributet dhe tatimi personal. Nëse në muajin mars në buxhet kontributet arritën në 4.7 miliardë denarë, në prill ato janë më pak se 25 milionë denarë dhe arrijnë në 4.6 miliardë denarë, përcjell FLAKA.

Keq është edhe mbi tatimin e të ardhurave personale. Megjithëse në tre muajt e parë fondet nga u rritën, në prill në buxhet, paratë mbi këtë bazë ishin më pak se 44 milionë denarë.

Figura e buxhetit në katër muajt e parë të këtij viti tregon se në këtë periudhë janë realizuar vetëm një e treta e investimeve kapitale. Shifrat më të këqija janë për muajin janar. Në tre muajt e ardhshëm nuk do të ketë një përmirësim dramatik në situatë. Nga marsi deri në prill, 80 milionë denarë u shpenzuan për investime kapitale.

Por, përkundër të dhënave të tilla, Qeveria shpresojnë se deri në fund të vitit 80 për qind e investimeve të parashikuara kapitale do të realizohen. Ata janë artikulli më i rëndësishëm që kontribuon në rritjen ekonomike.

Sipas ekspertëve, investimet kapitale janë arsyeja për rritjen e ekonomisë në tremujorin e parë të këtij viti vetëm 0.1 përqind. FLAKA

 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Qershor 13, 2018 22:32
Loading...

PUBLICITET