Nënat gjidhënëse rrezikojnë djemtë e tyre nëse nuk konsumojnë proteina

Nënat gjidhënëse rrezikojnë djemtë e tyre nëse nuk konsumojnë proteina

Gratë shtatzëna dhe nënat që janë duke ushqyer fëmijët me gji, të cilat nuk ushqehen sa duhet me proteina i vejnë në rrezik djemtë e tyre ndaj kancerit të prostatës.

Eksperimentet e realizuar tek minjtë meshkuj kanë treguar se ata që janë ushqyer me vetëm një të tretën e sasisë së nevojshme të proteinave ishin më të ndjeshëm ndaj kësaj sëmundje me vonë gjatë jetës.

Kjo ndodh ngaqë një mungesë e tillë prishë nivelet e estrogjenit dhe testosteronit.

Lëvizjet e niveleve të hormoneve seksuale besohet të jene një faktor i rëndësishëm i rritjes së shumicës së tumoreve tek meshkujt.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 8, 2018 22:36
Loading...

PUBLICITET