Nesër do të dihet nëse edhe ndonjë kompani tjetër e afërt me zyrtarët ka marrë grant nga Fondi i Inovacionit

Nesër do të dihet nëse edhe ndonjë kompani tjetër e afërt me zyrtarët  ka marrë grant nga Fondi i Inovacionit

Nesër, do të dihet nëse edhe ndonjë kompani tjetër pranë zyrtarëve qeveritarë është në mesin e 80 kompanive që kanë marrë grante nga Fondi i Inovacionit. Afati përfundimtar prej 15 ditësh përfundon në të cilin të gjitha kompanitë u është kërkuar të dorëzojnë një deklaratë nëse ka zyrtarë ose të afërmit e tyre në strukturën e tyre të pronësisë. Pas skandalit që ngjalli reagimin e publikut, kompanitë Castinvest dhe Guinis Associations, që janë në partneritet me Zëvendës Kryeministrin Koço Angjushev dhe të deputetit nga LSDM P Hari Lokvanec, kanë anuluar grantet që peshojnë 160,000 euro. Por nusja e Cvetanka Laskovës, këshilltare e kulturës së kryeministrit Zaev, e cila ka marrë 330,000 euro për një projekt nën titullin “Më dekodo”, nuk ka hequr dorë, përcjell FLAKA.

“Në fillim të javës së ardhshme ne do të dalim me numër të saktë se sa prej atyre 77 kompanive kanë paraqitur dhe sa prej tyre në raporte vetë kanë konfirmuar se ka një mbajtës të një funksioni ose familjes së tij të ngushtë në strukturën e tij të pronësisë. Si drejtor do të kërkoj që komisioni i miratimit të investimeve të rishikohet sërish”, thotë Jovan Despotovski, drejtor i Fondit të Inovacionit.

Despotovski pohon se pavarësisht hetimeve, kompanitë “të pastra” do të marrin paratë e tyre në kohë – pas nënshkrimit të kontratave. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 9, 2018 20:10
Loading...

PUBLICITET