Një robot u heq fëmijëve frikën ndaj vaksinimit

Një robot u heq fëmijëve frikën ndaj vaksinimit

Prania dhe bashkëveprimi me një robot humanoid, të pajisur me inteligjencën artificiale, ka në klinikë një fuqi efektive analgjezike dhe anksiolitike te fëmijët që i nënshtrohen vaksinimit.

Kjo metodë e eksperimentuar në qendrën shëndetësore italianë “Tacito” në Terni, u krye nga Marwa Larafa, e sapodiplomuar për infermieri në Universitetin e Perugias.

Studimi gjeti se përdorimi i robotit “lejoi fëmijët që të mos përqendroheshin në injektimin e vaksinës”.

Grupi në të cilin ky instrument u eksperimentua perceptonte më pak dhimbjen dhe ankthin sesa ata që nuk u ishte provokuar ndonjë lloj shpërqendrimi.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Prill 13, 2019 23:07
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.