Njerëzit ishin në Filipine mijëra vite më heret se që mendohet

Njerëzit ishin në Filipine mijëra vite më heret se që mendohet

Eshtërat antike të rinoçerotëve, që tregojnë shenja të therjes, sugjerojnë se njerëzit e hershëm kolonizuan Filipinet 709.000 vjet më parë.

Skeleti, pothuajse i plotë i rinocerontëve, si dhe rreth 60 mjeteve pune të lashta të përbëra prej guri, u gjetën nga shkencëtarët, që gërmuan një vend në ishullin e Luzonit, raporton Daily Mail.

Zbulimi mund të shtyjë llogaritjet tona për kohën që hominidët mbërritën në Filipine për gati 650,000 vjet, transmeton RTKlive.

Zbulimi i ka lënë shkencëtarët të habitur, se kush ishin këta njerëz të lashtë dhe si i kaluan detet e thella për të arritur Azinë Juglindore.

Ekspertët sugjerojnë se hominidët e lashtë, me gjasë, kanë ardhur në ishuj aksidentalisht, pasi lundronin nga Afrika me anije të papërpunuar, por nuk kanë dëshmi për këtë./RTKlive.

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Maj 3, 2018 22:57
Loading...

PUBLICITET