Nuk do të ketë rikonstruim – ndryshim i ministrave është i mundur

Nuk do të ketë rikonstruim – ndryshim i ministrave është i mundur

Rindërtimi i qeverisë, në asnjë mënyrë. Por, ndryshimi i ministrave. Kryeministri nuk përmendi emrin e personit që ai mendonte dhe nëse ndryshimi i tyre do të realizohej në kabinetin në Ilinden, por ai përmendi dobësitë në kryerjen e funksioneve, përcjell FLAKA.

Pas përshkrimit të Zaevit, është e mundur të njihet zëvendëskryeministri Hazbi Lika, i cili nuk ka shkuar në punë m emuaj, dhe njëkohësisht ka regjistruar llogari hotelierike me vlerë rreth 4 mijë euro. Lika ka qenë i pranishëm as në shënimin e Marrëveshjen Kornizë në gusht, megjithëse resosri është pikërisht marrëveshja. Zëvendëskryeministri bojkoton, poashtu. Ahmeti, përsëri në një intervistë në TV Klan – Maqedoni, se nuk ka kohë për rindërtim apo zgjedhje të parakohshme dhe nuk është bërë asnjë analizë e cilësisë së punës së ministrave. Tani, sipas tij, më të rëndësishmit janë integrimi dhe marrëveshja e Prespës.

“Përgjegjësi kryesore këtu është LSDM. Natyrisht, nuk mund të shmangim përgjegjësinë, por ka shumë resore ku nuk kemi influencë. Atje, LSDM ka më shumë ndikim si një forcë më e madhe politike. Gjëra të rëndësishme po lëvizin në një drejtim të mirë, ndonëse nuk është bërë analiza e hollësishme për zyrtarët tanë”, tha kreu i BDI-së, Ali Ahmeti.

Përshkrimi i dytë i Kryeministrit nuk ishte i saktë, investimet e parealizuara kapitale shkojnë në rradhë të kontove të ministrave për ekonominë të cilët janë edhe hartues të buhetit, ministri Tevdovski dhe zv.kryeministri për çështje ekonomike Koço Angjushev. Pikërisht për këta të dy spekulohet se kanë pasur debat mes veti në seancë qeveritare për politikat ekonomike, e cila ka eskaluar në zënkë verbale. Angjushev e mohon një gjë të tillë.

Rikonstruimi nuk pranohet për shkak të obligimeve të fuqishme dhe për Marrëveshjen e Prespës dhe reformat në proces. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Nëntor 8, 2018 21:59
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.