Osmani: Ja pse janë parashikuar sanksione në ligjin për gjuhë

Osmani: Ja pse janë parashikuar sanksione në ligjin për gjuhë

Duke sqaruar përdorimin e gjuhës shqipe me ligjin e ri, Osmani ka përmendiur si shembull sistemin gjyqësor në të cilën nëse nuk respektohet gjuha shqipe i gjithë procesi gjyqësor mund të bie, njofton Aktuale.mk

Sipas Osmanit pikërisht për të mbrojtur përdorimin real të gjuhës shqipe janë krijuar inspektorisate kontrolli dhe sanksione për institucionet të cilat nuk e respektojnë përdorimin e gjuhës shqipe.

Në vazhdim Osmani ka thënë se edhe në ligjin aktual gjuha shqipe duhet të përdoret në gjitha institucionet, por ajo për momentin përdoret vetëm në institucione, drejtori eministri ku kuadrot janë shqiptarë, ndërsa të tjerët nuk e përdorin.

Abedin Bilalli
nga Abedin Bilalli Shtator 13, 2017 00:03

Publicitet


OFERTA SPECIALE

Moti sot
17°
22°
Thu
22°
Fri
12°
Sat
15°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE