Osmani: Mospjesmarrja e opozitës në kuvend po pengon miratimi

Osmani: Mospjesmarrja e opozitës në kuvend po pengon miratimi

Mospjesmarrja e opozitës në kuvend po pengon miratimin e ligjeve reformuese që parashihen me planin 3-6-9 të qeverisë deklaroi Zëvendëskryetari përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani.

Ai sqaroi se Pjesën e parë e planit u mbyll me 90% të masave të realizuara, ndërsa pjesa  6 dhe 9 e cila u grupua në një pako reformash, që përfëshin periudhën nga përfundimi i zgjedhjeve lokale deri te publikimi i Raportit të Komisionit Evropjan, që duhet të përmbyllet deri në prill të këtij viti, ka disa ngecje. Osmani pret që së shpejti të tejkalohet edhe bllokada që VMRO-DPMNE po I bën ligjit për përdorimin e gjuhëve me mbi 35 mijë amandametet e parashtruara.

“Aty ku kemi ngecje është si rezultat i mungesës së konsenzusit politik ndërmjet partive politike. Kryesisht sa i takon miratimit të ligjeve që janë pjesë e reformës së Gjyqësorit ose kërkojnë dy të tretat, ka edhe prej tyre që nuk kërkojnë shumicën e kualifikuar prej dy të tretat e deputetëve, mirëpo për shkak të vullnetit tonë që të kemi konsenzus sa u takon këtyre reformave senzistive, ne jemi ende në pritje të krijimit të këtij konsensusi”, u shpreh Bujar Osmani, Zëvendëskryetar për Çështje Evropiane.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shkurt 24, 2018 19:04
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
5°
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat
11°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...