Pas vdekjes së Morsit, el-Sisi ngre në gatishmëri të lartë ushtrinë

Pas vdekjes së Morsit, el-Sisi ngre në gatishmëri të lartë ushtrinë

Ministria e Punëve të Brendshme e Egjiptit ka shpallur gjendje alarmi në vend pas vdekjes së ish-presidentit të parë të Egjiptit të zgjedhur në rrugë demokratike, Mohamed Morsi. Sipas lajmeve në median egjiptiane, Ministria e Punëve të Brendshme ka filluar të rishikojë në mënyrë gjithëpërfshirëse planet e saj dhe ka vendosur mijëra patrulla të sigurisë fikse dhe të lëvizshme në të gjithë vendin.

Ministria ndër të tjera ka vendosur në zbatim planin “C”, i cili përfshin masa të rrepta të sigurisë në rrugë, rritjen e rojeve të sigurisë në sheshe dhe zbatimin e operacioneve parandaluese kundër elementeve “terroriste”. Televizioni shtetëror egjiptian raportoi se 67-vjeçari Morsi humbi vetëdijen dhe ndërroi jetë në seancën gjyqësore ku ai përballej me një mori akuzash që kur u rrëzua dhe u burgos në grusht shtetin ushtarak në vitin 2013.

Morsi u dënua me 48 vjet burgim gjithsej në katër nga gjykimet e hapura kundër tij, ndërkohë që vazhdonte procesi i gjykimit në dy raste të tjerak. Ish-presidenti Morsi në vitin 2013 u largua nga detyra përmes një puçi ushtarak nga ministri i atërhershëm i Mbrojtjes dhe më pas president i Egjiptit, Abdel Fattah el-Sisi.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 17 Qershor, 2019 23:17

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.