Pendarov: Problemi me emrin të tejkalohet me marrëveshje në Kuvend

Pendarov: Problemi me emrin të tejkalohet me marrëveshje në Kuvend

Kryetari i Kongresit Botëror maqedonas Todor Petrov tha se protestat e organizuara në të gjithë Republikën e Maqedonisë kërkojnë përfundim të pakushtëzuar për negociatat dhe devijimet nga zgjidhja e emrit dhe kërkesat për anëtarësim në NATO dhe BE. Ai nuk mendon se kërkesa të tilla janë ekstreme, të cilat nuk e kanë vendin në shekullin 21, përcjell FLAKA.

Ish gazetari Todor Pendarov tha se tezat e tilla ishin patetike si përmendoret e larta të ngritura nga qeveria e mëparshme. Sipas Pendarov, çështja e emrit duhet të zgjidhet në legjislaturë me marrëveshje, dhe se referendumi do të ishte i suksesshëm po të ishte i organizuar. Sipas Petrovit, problemi i Greqisë me emrin tonë kushtetues është në fakt një problem “fiktiv” për të mbuluar numrin e madh të pronave të ndara pas dëbimit të maqedonasve në luftën civile në vitin 1948. Pendarov thotë se pasuria e maqedonasve të dëbuar u mor nga të afërmit e tyre.

Të dy nuk besojnë në sondazhe si një pikë referimi objektiv për një situatë të veçantë, pasi ato mund të jetë e imponuara, dhe Petrov pranoi se kishte imponuar sondazhe në të kaluarën.

Pendarov dhe Petrov ranë dakord vetëm në një gjë, në atë që Maqedonia nga fillimi nuk e ka vënë këtë çështjen e emrit në bazë të asaj që meriton dhe se diplomacia nuk është udhëzuar në mënyrë adekuate gjatë kësaj kohe lidhur me këtë çështje.

Ata këto komente i bënë në emisionin “Vetëm e vërteta” në Kanal 5. FLAKA

 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shkurt 14, 2018 21:48
In Memorial

ARKIVI I LAJMEVE