Pendarovski nënshkruan tre ligjet për reformë sociale në Maqedoni

Pendarovski nënshkruan tre ligjet për reformë sociale në Maqedoni

Kryetari i Maqedonisë, Stevo Pendarovski sot ka nënshkruar tre ligje për reformë sociale, edhe atë për mbrojtje sociale, siguri sociale për personat e moshuar dhe për mbrojtje të fëmijëve.

Sipas kabinetit të Presidentit, zbatimi në praktikë i këtyre ligjeve është i rëndësishëm për vendin dhe për qytetarët në vend.

Sipas ndryshimeve të reja, tek ligji për mbrojtje të fëmijëve, do të thotë mbrojtje të fëmijëve nga varfëria. Këtë masë, në vend që ta marrin 3200 fëmijë si deri më tani, do ta marrin 73.500 fëmijë. Ndihmën për arsimin e fëmijëve do ta marrin 64316 fëmijë.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 27, 2019 13:45

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...