Për një vit rreth 19 mijë qytetarë të Maqedonisë kanë shkuar në Gjermani

Për një vit rreth 19 mijë qytetarë të Maqedonisë kanë shkuar në Gjermani

Në një vit 18.478 shtetas të Maqedonisë kanë shkuar në Gjermani, përcjell FLAKA.

Vetëm në vitin 2018, gjithsej 18.478 shtetas nga Maqedonia u nisën për në Gjermani. Nga këto, 7,812 kanë mbetur në atë vend edhe në vitin 2019, 10.666 janë kthyre prap në vendlindje.

Në krahasim me vitin 2017, numri i njerëzve që qëndruan në Gjermani u rrit me 30 përqind, Deutsche Welle citon Byronë e Statistikave Gjermane.

Rritja e numrit të emigrantëve nga Maqedonia filloi në 2011 kur 5,679 emigrantë mbërritën në Gjermani, por mbetën vetëm 495. Rritja më e madhe ishte në 2015 kur arritën rreth 25,000 emigrantë në Gjermani, dhe numri i shtetasve nga Maqedonia në Gjermani tejkalon 100,000 persona. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 13, 2019 22:22

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR
Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA