Përqendrimi në emocione pozitive me efekt pozitiv në shëndetin mendor

Përqendrimi në emocione pozitive me efekt pozitiv në shëndetin mendor

Mos shkruani për gjëra të këqija. Njerëzit që shkruajnë rreth emocioneve pozitive kanë më pak gjasa të shkojnë tek mjeku, zbulon një studim.

Shkrimi rreth emocioneve pozitive mund të ndihmojë në zvogëlimin e stresit dhe ankthit, sipas studimit të botuar në revistën britanike të psikologjisë shëndetësore.

Hulumtimet e mëhershme kanë gjetur gjithashtu se shkrimi rreth emocioneve negative – duke nxjerrë gjërat nga gjoksi juaj – mund të përmirësojë shëndetin tuaj mendor.

Stresi ndikon në shëndetin tuaj fizik, kështu që mendohet se përmirësimet në mirëqenien mendore mund të ndalojnë që njerëzit të sëmuren fizikisht. Hulumtimet kanë treguar se shkrimi në lidhje me emocionet negative mund të çojë në më pak vizita te mjeku, më pak simptoma të vetë-raportuar të shëndetit të sëmurë dhe më pak kohë jashtë punës për shkak të shëndetit të sëmurë.

Shumë studime nuk kanë studiuar shkrime rreth emocioneve pozitive, por nëse shkrimi rreth emocioneve negative i ndihmon njerëzit të merren me mendimet dhe ndjenjat e tyre negative, atëherë është e mundur që përqendrimi në emocione pozitive mund të ketë një efekt pozitiv në shëndetin mendor të njerëzve.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 12, 2018 22:26
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
10°
11°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
17°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...