Popovski: Për marrëveshjen e Ohrit duhet të thuhet se ka forcuar barazinë e komuniteteve

Popovski: Për marrëveshjen e Ohrit duhet të thuhet se ka forcuar barazinë e komuniteteve

Sot u mbajt debati i parë publik për propozim amendamentet kushtetuese ku pjesëmarrës ishin Zoran Zaev, Ljubomir Fërçkoski dhe Vllado Popovski.

Fërçkovski tha se në amendamentet kushtetuese duhet të shkruhet se Republika e kujdeset për diasporën, pa nënvizuar maqedonasit, shqiptarët.

Për pjesën e ndryshimeve kushtetuese ku duhet të thuhet se Maqedonia nuk ka pretendime, thotë se kjo tingëllon sikur ne jemi të fuqishëm si Rusia.

Popovski tha se sintagma e gjuhës maqedonase pas qytetarëve është e nevojshme.

Ai kujtoi disa momente historike të së kaluarës dhe beson akti i konstituimit është referendumi i 8 shtatorit. Për marrëveshja e Ohrit ai tha se duhet theksuar se ka forcuar barazinë e komuniteteve./Telegrafi/

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Dhjetor 5, 2018 20:41
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.