Presidenti bullgar po viziton Maqedoninë me dy mitropolitët e KOB

Presidenti bullgar po viziton Maqedoninë me dy mitropolitët e KOB

Presidenti bullgar Rumen Radeev arrin në një vizitë zyrtare në Maqedoni të premten. Do të shoqërohet nga dy Mitropolitët e Kishës Ortodokse Bullgare – Nikolai dhe Qipriani, përcjell FLAKA.

Veçanërisht e rëndësishme është prania e Metropolitit Kiprijan nga Svetozar Gora i cili është president i Komisionit Hierarkik të Sinodit për Negocimet me Kishën Ortodokse Maqedonase.

Ky komision u formua menjëherë pasi Sinodi i Kishës Ortodokse Bullgare vendosi të pranonte kërkesën për të qenë kisha nënë e KOM-it.

Sipas Mitropolitit të Dibrës, Kërçovë, z. Timotej, për këtë vizitë Sinodi i Kishës Ortodokse Maqedonase nuk është njoftuar zyrtarisht. Megjithatë, ardhja e dy metropoleve e interpreton si një shenjë të mirë dhe lëvizj të gjërave. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shkurt 14, 2018 20:33
In Memorial

ARKIVI I LAJMEVE