Profesorë universitarë dyshohen të përfshirë në aferën e diplomave falso të “pedagogjikut” në Shkup?!

Profesorë universitarë dyshohen të përfshirë në aferën e diplomave falso të “pedagogjikut” në Shkup?!

Në rastin e diplomave falso të lëshuara nga Fakultetit Pedagogjik në Shkup gjatë viteve të fundit dyshohen se janë të përfshirë edhe profesorë universitar.

Siç mësohet nga burime jozyrtare, në rrjetin e lëshimit të vërtetimeve false për gjoja kryerjen e fakultetit, përveç të dyshuarit kryesor si referent i punësuar, dyshohen një apo më shumë profesorë që kanë qenë “sekserë” apo ndihmues në realizimin e këtyre qëllimeve. Për realizimin e këtyre qëllimeve janë përfituar qindra mijëra euro, por edhe benefite të tjera. Gjithë loja ka qenë e organizuar mirë, duke fshehur gjurmë, por hetimet e MPB-së ende vazhdojnë.

Sipas portalit hulumtues Prizma, zyrtarët e Fakultetit Pedagogjik sqaruan se tek ish referenti, 50-vjeçari me inicialet Z.K., u zbuluan 16 dosje të dyshimta për të cilat është njoftuar edhe Policia Financiare. Sipas të dhënave policore, falsifikatori i dyshuar – referenti, diplomat apo vërtetimet false ia kishte përgatitur disa policëve dhe mësimdhënësve të punësuar në disa shkolla.

Prizma shkruan se hetimet vazhdojnë dhe se fakulteti ka kontrolluar të gjitha vërtetimet e lëshuara nga vitit 2008 e deri më sot, duke konstatuar se 206 prej tyre janë të dyshimta. Ndërkaq deri tani për 30 vërtetime është konstatuar se janë të falsifikuara.

Referenti i dyshuar u largua nga detyra dhe Fakulteti në vitin 2011, si rezultat të mosparaqitjes në punë. Zyrtarët e Fakultetit Pedagogjik gjithashtu sqaruan se hetimet kundër Z.K. dhe një tjetër ish punonjës i Fakultetit, të cilit i është shqiptuar një dënim me heqje lirie, janë nisur në bazë të informatave që i siguroi fakulteti për nevojat e Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Nevrij Ademi
nga Nevrij Ademi Prill 15, 2018 14:05
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
5°
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat
11°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...