Profesori Reka: Jam “PRO” referendumit, sepse jam “PËR” NATO dhe BE

Profesori Reka: Jam “PRO” referendumit, sepse jam “PËR” NATO dhe BE

Profesori universita, Arianit Reka, në një postim në rrejtin social Facebook, shprehet “Për” referendumin dhe shpjegon arsyet e këtij qëndrimi, përcjell FLAKA.

“Jam për #NATO dhe #EU që prej 1999 kur punoja për NATO-n dhe SHBA-në, kur shumica e aktorëve politik të sotëm ishin nostalgjik për komunizmin. Ca me siguri ende janë. Jam #PRO_REFERENDUMIT meqë prej moshës 7 vjeçarë në pushimoren në Bunec (Mavrovë, 1987) më pengonte dhe e urreja intonimin e himinit të Jugosllavisë komuniste në 07:00 të mëngjesit”, shkruan Reka.

Reka më tej thekson se është pro, pasi siç ai thotë, “vetëm si pjesë e këtyre organizatave Maqedonia mund të shpreson në shfarrosjen nga skena politike e të gjithë atyre që kanë shpirt komunisti. Jam #PRO meqë është rruga e vetme për #ndryshime. …e pastaj vijnë sfida të reja, për të cilat do bëhem edhe më i zëshëm”.

Shkrimin e tij ai e mbyllë: “Unë, #AAR shqiptar/qytetar i Republikës, jam #PRO_REFERENDUMIT”.

Përndryshe, Reka aktualisht është ligjerues në UT, ndërsa një kohë të gjatë ka punuar në Bonstil në Kosovë. Ai është i biri i ish rektorit të UT-së, Agron Reka. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shtator 3, 2018 20:27
Loading...