Qeveria do të vazhdojë të subvencionojë fluturime të lira

Qeveria do të vazhdojë të subvencionojë fluturime të lira

Edhe qeveria Zaev do të vazhdojë të subvencionojë linjë ajrore që ofron fluturime të lira për qytetarët. Kontrata me Wizzair skadon në qershor të këtij viti, kështu që Ministria e Transportit dhe Post-Telekomunikacionit shpall thirrje publike në të cilën do të kërkohet një transportues i ri, përcjell FLAKA.

Tenderi ka të ngjarë të njoftohet më së voni në fund të këtij muaji ose në fillim të prillit. Pritet që para të përcaktohen kushtet në një sesion të Qeverisë. Me siguri Aeroporti i Ohrit do të shkojnë në paketë me Shkupin, kështu që linja ajrore e ardhshme do të jetë e detyruar të organizojë fluturime më të lira edhe nga Ohri.

“Sipas marrëveshjes së 21 qershorit 2015 në aeroportin e Ohrit ishte e detyrueshme të krijohej të paktën një destinacion. Përgatitjet dhe analizat e kritereve që do të jenë pjesë e thirrjes së re për mbështetje financiare për krijimin e linjave ajrore të reja që janë ende duke u bërë”.

Kompania me kosto të ulët Wizzair ka marrë tetë milionë euro para të shtetit në gjashtë vitet e fundit. Këtë vit do të marrin edhe 88 mijë euro. Dhe në të dy thirrjet qeveritare, në vitin 2012 dhe 2015, Ëizair u zgjodh si një kompani me kosto të ulët që duhej të prezantonte fluturime të lira në qytetet evropiane.

Ministria e Transportit thotë se për çdo destinacion të ri të Wizzair ata kanë paguar 40 mijë euro. Përveç linjave të reja, subvencionet paguhen për çdo udhëtar që ka udhëtuar. Pas 13 eurove për vitin e parë, dhe për vitin e dytë dhe të tretë, shuma zvogëlohet me një euro për udhëtarë. Wizzair tha se do të ofrojë katër destinacione të reja në pesë muajt e ardhshëm. FLAKA

 

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Mars 13, 2018 21:27

PUBLICI8

Sondazhi

Vlerësimi juaj për vitin 2018 ?
Maqedoni
-2°
-4°
Tue
-3°
Wed
-1°
Thu

ARKIVI I LAJMEVE