Qeveria greke përcjellë porosi përmes mediave, “Gorna Makedonija” zgjidhja e mundshme

Qeveria greke përcjellë porosi përmes mediave, “Gorna Makedonija” zgjidhja e mundshme

Mediat në Greqi e quajnë të kryer marrëveshjen mes Greqisë dhe Maqedonisë. Takimi Nikolla Dimitrov-Nikos Kotzias më 15-16 shkurt është vetëm një takim vendosës për emrin e vendit që pala greke e quan Shkupi. 

”Javë e rëndësishme për çështjen e Shkupit”, ”Marrëveshja po përshpejtohet, është sjellë vendimi për emrin”, ”Takim në Bruksel për ‘Gorna Makedonija”’, janë disa nga titujt e mediave në Greqi.

Gjithmonë sipas gazetarëve helen, në Greqi tashmë dihet se në takimin në Bruksel do të diskutohet vetëm për emrin e ardhshmëm të Maqedonisë dhe për detajet rreth ndryshimeve kushtetuese.

Përndryshe, kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev ka thënë para disa ditëve se një ndryshim i emrit me prefiks gjeografik do të ishte si propozim i pranueshëm për vendin.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shkurt 13, 2018 08:29

PUBLICI8

Sondazhi

Vlerësimi juaj për vitin 2018 ?
Maqedoni
0°
-0°
Fri
3°
Sat
5°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE