Reçeli pa sheqer dhe pa zierje

Reçeli pa sheqer dhe pa zierje

Nevojiten:

1 filxhan pemë të freskëta, zakonisht boronica, mjedra, manaferra, dredhëza mali, madje edhe pjeshka, kumbulla apo kajsi

– rreth 4 lugë fara chia. Sa më shumë që të shtoni, reçeli do të jetë më i dendur. Filloni me katër, dhe kur të përfundoni vendosni në frigorifer rreth gjysmë ore. Nëse do të dëshironi reçel më të hollë, shtoni edhe më shumë pemë, nëse dëshironi të dendur shtoni fara chia.

– 1 lugë shurup panje të bardhë,

– 2 lugë të vogla lëng limoni, pak kripë.

Përgatitja:

Përzieni të gjithë përbërësit, vendosni në frigorifer së paku gjysmë ore apo derisa të bëhen të fortë dhe reçeli juaj do të jetë i gatshëm.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Nëntor 8, 2018 22:48

REKLAMA

Maqedoni
1°
1°
Sat
3°
Sun
-1°
Mon

ARKIVI I LAJMEVE